Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    Railverlichting in een U-vorm

    Met railverlichting in een U-vorm kun je een ruimte, deel van de ruimte of een aantal meubels omlijsten aan 3 zijdes. Met deze vorm kun je zowel de vorm als de functie van de ruimte benadrukken.

    Met railverlichting in een U-vorm kun je een omlijsting aan het plafond creëren zoals bij een O-vorm, maar dan met 3 zijdes. Deze vorm zou je bijvoorbeeld toe kunnen passen aan het einde van een gang of ruimte, waarbij je de rails parallel laat lopen met de achterste muur en de twee muren aan de zijkant. Zo benadruk je de vorm van de ruimte en kun je de ruimte langer doen laten lijken. Ook kun je met deze vorm de verschillende zones in een ruimte benadrukken, door de railverlichting bijvoorbeeld alleen boven de zithoek te hangen. 

    Dit heb je nodig 

    • 2x L-koppelstuk
    • 2x I-koppelstuk
    • 5x 1-fase spanningsrails
    • Railspots

    De bovenstaande lijst kun je natuurlijk altijd uitbereiden of aanpassen aan jouw wensen. Afhankelijk van hoe groot je de vorm van de railverlichting wil hebben, kun je meerdere spanningsrails toevoegen. Let er wel op dat er altijd een koppelstuk tussen twee spanningsrails geplaatst moet worden, zodat de hele rails van stroom wordt voorzien.

    Het voordeel van de U-vorm ten opzichte van de O-vorm is dat je hier geen rekening hoeft te houden met de lengte van de zijdes. Zo kun je de ene zijde van de U-vorm langer maken dan de andere, mocht dit beter bij de ruimte passen. Deze vorm geeft je dus net wat meer vrijheid, maar je kunt wel nog steeds een omlijsting creëren die een deel van de ruimte afbakent van de rest. 

    Railverlichting voor jouw ruimte

    Nog meer inspiratie nodig voor verschillende vormen railverlichting? Bekijk dan ook eens onze andere blogs! Ook kun je altijd verschillende vormen mixen en matchen, zodat de railverlichting perfect aansluit bij jouw interieur. Ontvang je graag advies over wat voor vorm railverlichting het beste bij jouw ruimte zou passen? Neem dan gerust contact met ons op! Het team van Qub lichtexperts kijkt mee naar jouw ruimte en bepaalt samen met jou wat de perfecte lichtoplossing voor jouw setting is. 

    Bekijk ook