Review Logo Gratis verzending vanaf €75,-
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
0
0

Alles over wallwashers

Een relatief nieuwe vorm van verlichting zijn onze wallwashers. Veel mensen zijn nog niet zo bekend met deze term. In deze blog vertellen we je wat wallwashers zijn, en wanneer je deze het beste kunt gebruiken.

Een relatief nieuwe vorm van verlichting zijn onze wallwashers. Veel mensen zijn nog niet zo bekend met deze term. In deze blog vertellen we je wat wallwashers zijn, en wanneer je deze het beste kunt gebruiken.

Wat zijn wallwashers?

Wallwashers zijn brede armaturen die op een ruimere afstand verticaal en indirect op de muur schijnen. Zo kan het licht op een uniforme en gelijke manier op de muur vallen. Hierdoor krijgt de muur een “gewassen” effect; door het indirecte licht verdwijnen schaduwen en oneffenheden van de muur. Hoe het licht precies geplaatst moet worden, hangt vooral af van het profiel van de muur en het type wallwasher wat je hebt uitgekozen. Wel is het belangrijk dat je alle wallwashers op dezelfde afstand van de muur plaatst. De afstand bepaalt namelijk de helderheid van het oppervlak. Hoe dichter je de verlichting op de muur plaatst, hoe gedetaileerder en minder subtiel de verlichting wordt.

Het effect van wallwashers

Met wallwashers benadruk je de muur of het object waar de lamp op gericht staat. Doordat het licht verticaal weerkaatst wordt, ziet de ruimte er meteen helder en ruimtelijk uit. Ook zorgt het ervoor dat de ruimte zacht en subtiel verlicht wordt. Met wallwashers kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat een smalle gang juist breed oogt, of dat een bijzondere muur wat meer opvalt. Met indirecte verlichting weerkaatst het licht op de muren, wat ruimtes meteen ruimtelijker doet ogen. Bij wallwashing draait het dus niet per se om de verlichting zelf, maar meer om het effect en de ruimtelijkheid die je ermee creëert.

Hoe pas ik een wallwasher toe?

Een wallwasher wast de hele wand met licht. Er ontstaat dus een brede lichtbundel waarmee je egaal de wand kan aanlichten. Door de afstand tot de muur te verkleinen verhoog je de intensiteit van het licht. Je legt dus meer focus op een kleiner oppervlak. Voor het uitlichten van grafische vormgeving zoals een muurfoto of merkboodschap adviseren we 100cm afstand van de muur te houden zodat er een egaal strijklicht ontstaat. Wanneer je een muur wat meer intensief wil verlichten, raden we een afstand van 50 cm aan.

Deze tabellen helpen je bij het maken van jouw keuze aan de hand van onze lichtplannen. Onderstaande tabel is gebaseerd op een plafondhoogte van 2,5 tot 3 meter.

Intensief

MuurlengteAfstand tot muurLichtbereikAantal
2 meter0,5 meter2 meter1 wallwasher railspot
3 meter0,5 meter2 meter2 wallwasher railspots
4 meter0,5 meter2 meter2 wallwasher railspots

Subtiel

MuurlengteAfstand tot muurLichtbereikAantal
2 meter1 meter3 meter1 wallwasher railspot
3 meter1 meter3 meter2 wallwasher railspots
4 meter1 meter3 meter2 wallwasher railspots

 

Wallwashers kopen

Bij Qub verkopen we verschillende soorten wallwashers. We bieden wallwashers in de vorm van railspots aan, zodat je ze heel gemakkelijk kunt verbinden met je railsysteem. Wil je meer weten over wallwashers, of ontvang je graag advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het team van Qub lichtexperts helpt je graag verder!

Bekijk ook

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »