Review Logo Gratis verzending vanaf €75,-
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
0
0

Misverstanden over ledverlichting

Ondanks het feit dat LED verlichting steeds meer terrein aan het winnen is in de verlichtingssector, bestaan er nog steeds misverstanden over LED verlichting. In deze blog leggen we de grootste misverstanden over ledverlichting uit.

Ledverlichting is een relatief nieuwe lichttechnologie die zich in een razendsnel tempo heeft ontwikkeld. Het wordt in steeds meer toepassingen gebruikt, maar toch zijn mensen vaak wat sceptisch over ledverlichting. Hieronder staan de twee grootste misverstanden over ledverlichting uitgelegd.

Heeft led een slechte kleurweergave?

Er wordt vaak gedacht dat led een slechte kleurweergave heeft, omdat het kleurenspectrum van led er vaak anders uitziet dan het spectrum van de zon. Dat led daarmee een slechte kleurweergave heeft, is echter niet waar. De kleurweergave van een lamp wordt aangegeven in Color Rendering Index (CRI). CRI is een getal op een schaal van 0 tot 100 en geeft aan hoe goed de kleuren onder een lamp lijken op diezelfde kleuren onder daglicht. Hoe hoger de CRI, hoe meer “kleurecht” de kleuren onder de lamp zijn.

De meeste ledlampen bij Qub hebben een kleurweergave of CRI van minimaal 80, wat voor bijna alle toepassingen ruim voldoende is. Werk je veel met kleuren (bijvoorbeeld in een verfwinkel of kapsalon), waarbij goede kleurweergave belangrijk is? Dan zijn ledlampen met een CRI van minimaal90 aan te raden.

Bestaat ledverlichting alleen in koude en kille kleuren?

Dit misverstand heeft een logische oorsprong: de eerste ledlampen die op de markt kwamen, waren inderdaad alleen maar in koude witte kleuren te verkrijgen. Tegenwoordig heeft de technologie zich zo ontwikkeld, dat led in allerlei verschillendekleurtemperaturen beschikbaar is. Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin en hoe lager de kleurtemperatuur, hoe warmer en meer oranje het licht is. Omgekeerd betekent dit natuurlijk ook dat hoe hoger de kleurtemperatuur, hoe koeler en blauwer het licht is. Ook bij Qub bieden we onze led producten vaak in verschillendekleurtemperaturen aan, zodat er altijd een product is wat bij jouw wensen past!

Bekijk ook

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »