Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
  Review Logo ECO Friendly
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Black Friday Week | 25% korting op 1-fase railverlichtingSCOOR nu 20% korting met onze EK Deals

  Wat is Tuya?

  Een aantal producten in onze webshop zijn voorzien van Tuya smart besturing. Dit is een communicatieprotocol waarmee je slimme verlichting via een app op je smartphone kunt besturen. Maar hoe werkt dit precies?

  Railverlichting voor thuis/1-fase

  Railverlichting voor thuis ook wel 1-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 1-fase verlichting

  Railverlichting voor op kantoor/3-fase

  Railverlichting voor op kantoor ook wel 3-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 3-fase verlichting

  Railverlichting voor thuis/Magneet

  Railverlichting met magnetische bevestiging voor thuis.

  Bekijk Magneetverlichting

  Een aantal producten in onze webshop zijn voorzien van Tuya smart besturing. Dit is een communicatieprotocol wat gebruik maakt van WiFi, waarmee je jouw verlichting (of andere slimme apparaten) via een app op jouw telefoon kunt besturen. Maar hoe werkt dit precies? En wat zijn de voordelen van Tuya? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het Tuya Smart systeem. 

  Wat is het verschil tussen WiFi en Tuya?

  Eigenlijk is Tuya een programma dat gebruik maakt van het WiFi netwerk bij jouw thuis. Het zet het WiFiprotocol om in een versie die geschikt is voor het gebruik van smart home producten, zodat jij via je smartphone met deze producten kunt communiceren. Omdat Tuya dus werkt op jouw WiFi netwerk, werkt het Tuya systeem vrijwel hetzelfde als je WiFi. Hoe sneller de WiFi bij jouw thuis, hoe sneller het Tuya smart systeem zal werken. 

  De voordelen van Tuya

  Het grootste voordeel van het Tuya systeem ten opzichte van andere communicatieprotocollen is dus dat het via WiFi werkt. Hierdoor hoef je niet per se een apartehub aan te schaffen, wat bij andere systemen (zoals Zigbee) vaak wel het geval is. Dit maakt Tuya dus ook vaak een goedkopere optie, omdat je er na de installatie meteen mee aan de slag kunt. Met de juiste app bestuur je de verlichting in jouw huis in een handomdraai. Deze app is in de meeste gevallen ook helemaal gratis

  Het nadeel van Tuya

  Het feit dat Tuya op jouw WiFi signaal werkt, is meteen ook het grootste nadeel van dit systeem. Tuya werkt op de 2,4 GHz frequentie van jouw router. De meeste routers zenden zowel 2,4 GHz als 5 GHz signalen uit; het is daarom geen probleem om slimme apparaten met jouw router te verbinden. Echter is de frequentie van 2,4 GHz vaak drukbezet, omdat er een overvloed van apparaten is wat van dit signaal gebruik kan maken. Hierdoor is er soms storing van het signaal mogelijk. Ook kan de hoge datasnelheid zorgen voor een wat hoger energieverbruik dan bij andere communicatieprotocollen.

  Conclusie 

  Tuya is een communicatieprotocol wat werkt op het WiFi signaal bij jouw thuis. Het zet het 2,4 GHz signaal van jouw router om in een signaal wat geschikt is voor smart home producten. Hierdoor hoef je niet per se een aparte hub aan te schaffen om over te stappen op slimme verlichting. De installatie gebeurt eenvoudig via de (gratis) app op je smartphone. Tuya is dus ideaal wanneer je in wil stappen in de wereld van smart home verlichting, omdat het geen hoge kosten met zich meebrengt.

  Heb je nog vragen over het Tuya systeem, of ontvang je graag advies over slimme verlichting bij jou thuis? Neem dan gerust contact met ons op! Het team van Qub lichtexperts helpt je graag verder. 

  Bekijk ook