Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
  Review Logo ECO Friendly
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Black Friday Week | 25% korting op 1-fase railverlichtingSCOOR nu 20% korting met onze EK Deals

  Alles over smart home verlichting

  Tegenwoordig bestaat slimme verlichting in allerlei soorten en maten. Slimme verlichting kun je op afstand aansturen via bijvoorbeeld een app op je telefoon. In deze blog vertellen we je alles over onze smart home verlichting.

  Railverlichting voor thuis/1-fase

  Railverlichting voor thuis ook wel 1-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 1-fase verlichting

  Railverlichting voor op kantoor/3-fase

  Railverlichting voor op kantoor ook wel 3-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 3-fase verlichting

  Railverlichting voor thuis/Magneet

  Railverlichting met magnetische bevestiging voor thuis.

  Bekijk Magneetverlichting

  In steeds meer huishoudens worden zogenoemde slimme apparaten of smart home systems gebruikt. Dit zijn apparaten die een vorm van communicatie via wifi mogelijk maken. Het smart home apparaat wat het meest gebruikt wordt, is slimmeverlichting. Tegenwoordig bestaat slimme verlichting in allerlei soorten en maten. In deze blog vertellen we je daar meer over!

  Wat is smart home verlichting?

  Smart home verlichting is verlichting die je door middel van een app of handige accessoires kunt bedienen. Deze bediening vindt plaats via wifi. In de meest simpele vorm kun je smart home verlichting alleen maar op afstand aan- en uitzetten. Tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer slimme lampen die je op afstand kunt dimmen, en lampen waarbij je zelfs op afstand de lichtkleur kunt veranderen. Bij Qub verkopen we zowel slimme lampen, als slimme armaturen.

  Slimme lampen

  Slimme lampen zijn lampen die je simpelweg in een bestaand armatuur kunt draaien en die zelf in verbinding staan met elkaar, en met bijvoorbeeld een app op je telefoon of een speciale hub. Deze lampen kun je op afstand aan- en uitzetten, dimmen, en vaak kun je ook de lichtkleur aanpassen. Dit soort slimme lampen zijn vaak in alle gangbare fittingen verkrijgbaar, zoals Smart E27 of Smart GU10. Let er wel op dat je slimme lampen niet in een armatuur draait die wifi-signalen tegenhoudt: dit soort armaturen verbreken helaas de verbinding. We krijgen vaak de vraag of onze armaturen de draadloze verbinding van slimme verlichting tegenhouden. Goed nieuws, ondanks de aluminium behuizing werken de smart lampen goed met onze armaturen! Vaak staat het ook nog in de productomschrijving vermeld of het armatuur geschikt is voor smart home verlichting.

  Slimme armaturen

  Daarnaast verkopen we bij Qub ook slimme armaturen met geïntegreerde LED verlichting. Bekijk bijvoorbeeld eens onze Tram inbouwspots. Deze stoere en moderne inbouwspots zijn aan te sturen met het zogenaamde Tuya Smart systeem, waarmee je door middel van een app op je smartphone alle lampen kunt aansturen. Zo hoef je niet op te staan van de bank om de verlichting te dimmen, en kun je binnen een handomdraai de kleur van de verlichting aanpassen aan de sfeer van de ruimte.

  Slimme dimmers

  Als laatste verkopen we bij Qub ook slimme dimmers van EcoDim. Deze dimmers installeer je vrijwel op dezelfde manier als een normale dimmer, maar hebben als bijkomend voordeel dat je ze met je smartphone aan kunt sturen. Deze dimmers werken goed met allerlei smart home apps zoals de Calex app, maar ook Amazon Alexa of Google Assistant/Google Home. Heb je vragen over welk type dimmer het beste bij jouw systeem past? Snappen we. Je kunt daarom altijd contact opnemen met onze medewerkers. Zij kijken graag met je mee en geven je advies over welke dimmer het beste bij jou past. 

  Smart home verlichting installeren

  De meeste slimme verlichting is gelukkig helemaal niet moeilijk te installeren. Slimme lampen draai je op dezelfde manier in de fitting als een “normale” lamp. Slimme armaturen hebben vaak alleen maar stroom nodig en hoef je dus niet met een kabel met het internet te verbinden. Slimme dimmers worden doorgaans grotendeels op dezelfde manier geïnstalleerd als normale dimmers. De installatie van het besturingssysteem verschilt per systeem, maar wordt vaak duidelijk uitgelegd door middel van een handleiding. Mocht je toch nog vragen hebben over onze slimme verlichting, neem dan gerust contact met ons op! Het team van Qub lichtexperts helpt je graag verder.

  Bekijk ook