Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
  Review Logo ECO Friendly
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Black Friday Week | 25% korting op 1-fase railverlichtingSCOOR nu 20% korting met onze EK Deals

  Verlichting voor je thuiswerkplek

  Een goede thuiswerkplek begint natuurlijk bij de inrichting, maar ook bij de verlichting. Met deze tips voel jij je straks weer helemaal thuis op je thuiswerkplek!

  Railverlichting voor thuis/1-fase

  Railverlichting voor thuis ook wel 1-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 1-fase verlichting

  Railverlichting voor op kantoor/3-fase

  Railverlichting voor op kantoor ook wel 3-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 3-fase verlichting

  Railverlichting voor thuis/Magneet

  Railverlichting met magnetische bevestiging voor thuis.

  Bekijk Magneetverlichting

  Een goede thuiswerkplek begint natuurlijk bij de inrichting. Omdat je er vaak een groot deel van de dag besteedt, is het wel zo fijn dat je thuiswerkplek een gezellige en aangename plek is. Met deze tips voel jij je straks weer helemaal thuis op je thuiswerkplek!

  Goede verlichting

  Goede verlichting is essentieel voor je werkplek. Het zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren en geeft je meer energie. Dit heeft invloed op jouw humeur, waardoor je beter kan presteren. Alleen maar voordelen dus. Ook zorgt goede verlichting voor voldoende zichtbaarheid. Zo kun jij je taken op een prettige manier uitvoeren, zonder dat je wordt afgeleid.

  Combinatie van licht

  Het beste licht voor je thuiswerkplek is een combinatie van natuurlijk daglicht en kunstmatig licht. Ook is het prettig dat je kunt afwisselen tussen direct en indirect licht. Het meest ideaal is om je bureau naast het raam te plaatsen. Zo krijg je voldoende daglicht en kun je ook af en toe naar buiten kijken. Onderzoek heeft aangetoond dat het kijken naar natuur stress verlagend kan werken. Daarnaast is het ook goed om je ogen soms wat rust te gunnen door verder van je af te kijken. Een win-win situatie dus!

  LED spotjes, hanglampen of wandlampen zijn over het algemeen geschikt als indirecte kamerverlichting. Wanneer je je bureau naast het raam zet, is het bij helder weer vaak niet eens nodig om het licht aan te zetten. Met een bureaulamp kun je ’s avonds zorgen voor goede zichtbaarheid of een prettige vorm van accentverlichting. Doordat het licht van een bureaulamp direct op het oppervlak valt, zorgt een klein beetje licht al voor een grote verbetering in zichtbaarheid.

  Lichtopbrengst

  Lampen met een goede lichtopbrengst zijn dus essentieel voor een fijne thuiswerkplek. Maar wat zijn geschikte lichtwaardes om mee te werken? Voor bureaus is het aan te raden om te zorgen voor een luxwaarde van ongeveer 500 lx. Wat luxwaardes precies zijn, leggen we je uit in deze blog. Om goede zichtbaarheid te kunnen bereiken, kun je ervoor kiezen om een lamp met een brede lichtbundel in de ruimte te hangen, of juist accentverlichting op het bureau te plaatsen. Dit hangt vooral af van je eigen voorkeur.

  Kleurtemperatuur

  Ook de kleurtemperatuur kan veel invloed hebben op de sfeer op jouw thuiswerkplek. Een neutrale, frisse kleurtemperatuur heeft een positieve invloed op jouw alertheid en concentratie. Door een kleurtemperatuur rond de 3500 tot 4000 Kelvin te kiezen, zorg je voor een frisse look zonder dat je thuiswerkplek klinisch en ongezellig aanvoelt.

  Ergonomie en lichaamsbeweging

  Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je ook op je thuiswerkplek rekening houdt met ergonomische aspecten. Een goede bureaustoel doet wonderen voor je houding en je concentratie. Vergeet daarnaast niet om ook af en toe even weg te lopen van je beeldscherm. Ga bijvoorbeeld om de 2 á 3 uur een stukje lopen. Dit bevordert niet alleen je concentratie, maar zorgt er ook voor dat je lichaam gezond en klachtenvrij blijft. Daarnaast zorgt daglicht in de middag ervoor dat je ’s nachts beter kunt slapen. Dat heb je wel verdiend na een lange dag thuiswerken!

  Bestel direct de bijpassende producten

  Bekijk ook