Review Logo Gratis verzending vanaf €75,-
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
0
0

Magnetische railverlichting installeren

Het installeren van magnetische railverlichting lijkt een hele klus. In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten bij het aansluiten en installeren van jouw magnetische railverlichting.

Voordat je begint

Zorg ervoor dat je weet of je een opbouw- of inbouwrail gaat plaatsen. De opbouwrail herken je aan de strakke afwerking, de inbouwrail herken je aan de 2 'vleugels' aan de buitenzijde. 

De juiste onderdelen bestellen

De magnetische railverlichting is enorm veelzijdig. Bedenk goed voor je bestelt wat je uiteindelijke afmeting en vorm moeten worden.

Wil je bijvoorbeeld een rechte lijn met een aantal spots? Hieronder hebben we de boodschappenlijst opgesomd voor een magnetisch railsysteem van 2 meter.

Wat heb je nodig?

Je kunt in de rail meerdere lampen, spots of hanglampen toevoegen. Houd er rekening mee dat je van alle lampen die je gaat gebruiken de wattages bij elkaar optelt. Het wattage mag het maximale wattage van de LED driver niet overschrijden. In dit voorbeeld is dat maximaal 60W.

Rekenvoorbeeld LED driver: 3x LED spot ALP 8W dus 3x8W = 24W.

De 24W uit het voorbeeld zit ruim onder het maximale vermogen van de 60W LED driver. Overschrijd je het maximale wattage van 60W? Kies dan een LED driver die meer vermogen aan kan, zoals deze 48V LED driver 150W.

Aansluiten van de rail

Zodra je de juiste onderdelen in huis hebt gehaald, kun je beginnen aan de installatie. Voor het gemak sluiten we het aansluitstuk alvast aan op de 48V LED driver. De draden van het aansluitstuk gaan op de secundaire zijde van je LED driver. Ook te herkennen aan de rood-zwarte draad.

  • Rode draad als plus (+)
  • Zwarte draad als min (-)

Op de primaire zijde van de LED driver sluiten we de elektra aan die uit je wand of plafonddoos komt. Dit is een normale 220V aansluiting. De driver zorgt er namelijk voor dat je spanning van 220V wordt omgezet naar 48V

Heb je het aansluitstuk op de LED driver aangesloten? Dan kan je nu het aansluitstuk in de rail schuiven zoals op de afbeelding (ter illustratie, dit betreft een inbouwrail) hieronder te zien is: 

Plaats op beide uiteinden de eindkapjes (deze eindkapjes voor inbouwrails), hierdoor wordt je rail netjes afgedekt en kijk je niet in de rail vanaf de zijkant.

Ophangen van de railverlichting

Zodra de onderdelen correct zijn aangesloten, kun je de rail gaan monteren aan het plafond. Bevestig met schroeven en pluggen de rails aan het plafond. Sluit de primaire zijde van de LED driver aan op je bestaande bedrading.

Lampen op de rail toevoegen

Door het innovatieve magnetische railsysteem is plaatsen van de spots kinderspel geworden. Duw de spot op zijn plaats met de magnetische connector en hij zal gelijk werken. De rail is van begin tot eind voorzien van de magnetische bedrading waarop de lampjes gevoed worden. 

Mix meerdere lampen op een rail om een exclusieve look te creëren. Let er wel op dat je de totale belastbaarheid van je LED driver niet overschrijdt.

Bekijk ook

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »