Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Begrippen

  Wat is Tuya?

  Een aantal producten in onze webshop zijn voorzien van Tuya smart besturing. Dit is een communicatieprotocol waarmee je slimme verlichting via een app op je smartphone kunt besturen. Maar hoe werkt dit precies?

  Meer over Wat is Tuya?
  Wat is Zigbee?

  Zigbee is een term die veel voorkomt in de wereld van smart home verlichting. Maar wat is het eigenlijk? In deze blog leggen we je uit wat Zigbee inhoudt.

  Meer over Wat is Zigbee?
  Wat is de powerfactor van een lamp?

  Een specificatie die niet heel vaak genoemd wordt, maar desondanks toch zeker van belang is, is de powerfactor van een lamp. In het Nederlands wordt dit ook wel de arbeidsfactor of de vermogensfactor genoemd.

  Meer over Wat is de powerfactor van een lamp?
  Wat betekent lux?

  Wanneer je wilt weten hoe veel licht een bepaalde lichtbron uitzendt, kijk je vaak naar het aantal lumen wat op de lamp staat. Echter betekent dit niet dat je hieruit gelijk kunt afleiden hoe veel licht van de lamp op een object valt.

  Meer over Wat betekent lux?
  Waar staat UGR verblindingsfactor voor?

  Een van de begrippen die vaak voorkomt in de specificaties van een lamp, of bij het maken van een lichtplan, is de UGR verblindingsfactor. Omdat dit vaak een relatief onbekend begrip is, leggen we je in deze blog meer uit over de UGR.

  Meer over Waar staat UGR verblindingsfactor voor?
  Wat is de CRI of RA waarde bij mijn led lamp?

  Je ziet het vaak in de specificaties van een lichtbron staan: de Color Rendering Index (CRI) of kleurweergave. Vaak is dit een getal tussen de 70 en de 90, met de eenheid “Ra” erachter. Maar wat houdt dit precies in? En wanneer is deze waarde belangrijk?

  Meer over Wat is de CRI of RA waarde bij mijn led lamp?
  Wat is LED verlichting?

  Tegenwoordig is LED verlichting dé verlichtingssoort op de markt. Maar wat is LED verlichting precies, en hoe werkt het?

  Meer over Wat is LED verlichting?
  Wat zijn IP-waarden?

  Een van de meest gebruikte specificaties van een lamp of armatuur, is de IP-waarde. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over IP-waarden, en wanneer deze waarde voor jou bruikbaar is.

  Meer over Wat zijn IP-waarden?
  Wat houdt de IK-waarde van een armatuur in?

  Een productspecificatie die bij mensen vaak wat onbekend is, is de IK-waarde van een armatuur. In deze blog leggen we uit wat IK-waarden zijn en geven we voorbeelden van veelvoorkomende IK-waarden.

  Meer over Wat houdt de IK-waarde van een armatuur in?