Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Railverlichting in de woonkamer

  Op zoek naar railverlichting voor in de woonkamer? Al onze railverlichting is geschikt voor elke woonkamer. Ontdek ons passende aanbod en bestel online!

  Railverlichting voor thuis/1-fase

  Railverlichting voor thuis ook wel 1-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 1-fase verlichting

  Railverlichting voor op kantoor/3-fase

  Railverlichting voor op kantoor ook wel 3-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 3-fase verlichting

  Railverlichting voor thuis/Magneet

  Railverlichting met magnetische bevestiging voor thuis.

  Bekijk Magneetverlichting

  De woonkamer is de plek waar we onze vrije tijd doorbrengen en tot rust willen komen. Goede verlichting is daarom van groot belang. Railverlichting is een uitstekende oplossing om je woonkamer op een stijlvolle manier te verlichten. In dit artikel geef ik je graag advies over hoe je railverlichting het beste kunt gebruiken in de woonkamer.

  De perfecte plek voor je rail

  Allereerst wil ik het hebben over de verschillende manieren waarop je railverlichting kunt gebruiken in de woonkamer. Een mooie optie is om de rail langs het plafond te plaatsen en daar spots aan te bevestigen. Hierdoor wordt de hele woonkamer gelijkmatig verlicht en ontstaat er een aangename sfeer. Daarnaast kun je ook kiezen voor railverlichting om een bepaald gedeelte van de woonkamer uit te lichten, zoals een schilderij, boekenkast of een bijzondere hoek. Voor het beste resultaat plaats je de rails ongeveer 60 centimeter tot maximaal 150 centimeter van de wand af.

  Een sfeervolle lichtkleur

  Een belangrijk aspect bij het gebruik van railverlichting in de woonkamer is de kleurtemperatuur van de spots. Voor een warme en gezellige sfeer raad ik aan om te kiezen voor spots met een lage kleurtemperatuur, bijvoorbeeld tussen de 2000K en 2700K. Voor een heldere en actieve sfeer kun je beter kiezen voor spots met een hogere kleurtemperatuur, bijvoorbeeld tussen de 3000K en 4000K.

  Ons advies voor het aantal spots

  Wat betreft het aantal spots dat je kunt toevoegen aan je railverlichting, is dit afhankelijk van de lengte van de rail en het wattage van de spots. Over het algemeen kun je tussen de vier en tien spots toevoegen aan een railverlichting. Let er wel op dat je niet te veel spots toevoegt, dit kan de woonkamer namelijk te fel maken en daardoor juist ongezellig.

  Maak een statement in je woonkamer

  Tot slot wil ik nog meegeven dat je met railverlichting ook echt een statement kunt maken in de woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie designrail in een opvallende kleur en voeg daar bijpassende spots aan toe. Zo wordt de railverlichting niet alleen functioneel, maar ook een echte eyecatcher in de woonkamer.

  Ik hoop dat deze tips je hebben geholpen bij het kiezen van de juiste railverlichting voor je woonkamer. Mocht je nog vragen hebben over railverlichting of andere verlichtingsopties, neem dan gerust een kijkje of vraag het aan een van onze experts.

  Bestel direct de bijpassende producten

  Bekijk ook