Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
  Review Logo ECO Friendly
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Black Friday Week | 25% korting op 1-fase railverlichtingSCOOR nu 20% korting met onze EK Deals

  Filters

  Categorieën

   Ruimte

   Kleur

   Fitting

   Aantal lichtpunten

   Dimbaar

   Lichtkleur

   1-Fase Railverlichting

   Of je nu jouw woonkamer, kantoor, winkel of galerie wilt verlichten, dan is de juiste verlichting essentieel om de beste sfeer te creëren en de functionaliteit van de ruimte te verbeteren. 1-fase railverlichting is een populaire keuze geworden voor zow...

   Of je nu jouw woonkamer, kantoor, winkel of galerie wilt verlichten, dan is de juiste verlichting essentieel om de beste sfeer te creëren en de functionaliteit van de ruimte te verbeteren. 1-fase railverlichting is een populaire keuze geworden voor zowel residentiële als commerciële toepassingen vanwege de vele voordelen die het biedt. In dit artikel zullen we de kenmerken, voordelen en toepassingen van 1-fase railverlichting bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor jouw verlichtingsbehoeften.

   Wat is 1-fase railverlichting?

   1-fase railverlichting is een verlichtingssysteem dat bestaat uit een spanningsrail waarop railspots kunnen worden gemonteerd. De rail fungeert als een voedings- en geleidingssysteem, waarbij de stroom naar de armaturen wordt geleverd via een enkele fase. Dit betekent dat alle armaturen op dezelfde rail met dezelfde intensiteit worden gevoed. Het systeem maakt gebruik van een connector om de armaturen aan de rail te bevestigen en maakt het eenvoudig mogelijk om de verlichting flexibel aan te passen en te verplaatsen.

   Flexibiliteit en aanpasbaarheid

   Een van de belangrijkste voordelen van 1-fase railverlichting is de flexibiliteit die het biedt. Omdat de armaturen eenvoudig aan de rail kunnen worden bevestigd en verplaatst, kunt je de verlichting eenvoudig aanpassen aan veranderende behoeften of het herontwerp van een ruimte. Dit maakt het een ideale keuze voor in de keuken, woonkamer, kledingkamer of kantoor. Daarnaast is 1-fase railverlichting uitermate geschikt voor winkels, galerieën en tentoonstellingsruimtes waar de presentatie regelmatig verandert.

   Bovendien kunnen de armaturen op de rail worden gedraaid en gekanteld, waardoor je de richting van het licht kunt aanpassen. Dit stelt jou in staat om specifieke gebieden te accentueren of juist een algemene verlichting te creëren. Of je nu wilt pronken met kunstwerken in een galerie of een gezellige sfeer wilt creëren in jouw woonkamer, 1-fase railverlichting biedt de flexibiliteit om jouw gewenste resultaat te bereiken.

   Energie-efficiëntie en kostenbesparing

   1-fase railverlichting maakt gebruik van energiezuinige LED-armaturen, waardoor het een energie-efficiënte keuze is. LED-verlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichtingstechnologieën, zoals gloeilampen of halogeenlampen, en gaat veel langer mee. Door over te stappen op 1-fase railverlichting met LED-armaturen kunt je aanzienlijk besparen op jouw energierekening en de onderhoudskosten verlagen.

   Bovendien biedt 1-fase railverlichting de mogelijkheid om de verlichting te regelen en te dimmen. Met behulp van een dimmer kunt je de lichtintensiteit aanpassen aan de gewenste sfeer of activiteit. Dit zorgt niet alleen voor extra comfort, maar helpt ook om het energieverbruik verder te verminderen. Door de verlichting te dimmen wanneer volledige helderheid niet nodig is, kunt je extra energie besparen en de levensduur van de armaturen verlengen.

   Toepassingen van 1-fase railverlichting

   1-fase railverlichting kan in verschillende omgevingen en toepassingen worden gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden:

   Woonruimtes: Of het nu gaat om een woonkamer, keuken of slaapkamer, 1-fase railverlichting kan de sfeer en functionaliteit van elke ruimte verbeteren. Je kunt de verlichting aanpassen aan verschillende activiteiten, zoals lezen, koken of ontspannen.

   Winkels: 1-fase railverlichting is perfect voor winkelomgevingen waar flexibiliteit essentieel is. Je kunt de verlichting eenvoudig aanpassen aan verschillende productdisplays en seizoensgebonden promoties.

   Galerieën en musea: Met 1-fase railverlichting kunt je kunstwerken op de juiste manier accentueren en verlichten. Je kunt de richting en intensiteit van het licht aanpassen om de details en kleuren van de kunstwerken naar voren te brengen.

   Kantoren: 1-fase railverlichting biedt een efficiënte en aanpasbare verlichtingsoplossing voor kantooromgevingen. Je kunt specifieke werkgebieden verlichten en de verlichting aanpassen aan de behoeften van individuele medewerkers.

   1-fase railverlichting bij Qub

   Bij Qub hebben we een ruim assortiment 1-fase railverlichting. Zo is het mogelijk om zelf jouw railverlichting samen te stellen, maar ook hebben we complete sets om het jou makkelijker te maken. Deze complete sets bestaan uit één of meer spanningsrails, koppelstukken als het nodig is en de juiste hoeveelheid railspots of hanglampen. Daarnaast hebben we ook verschillende soorten accessoires en add-ons, zoals Sonos beugels en centraaldoos afdekplaatjes. 

   Veelgestelde vragen over 1-fase railverlichting

   Voor of na het aanschaffen van 1-fase railverlichting kan het zijn dat je vragen hebt. Zie hieronder de meest voorkomende vragen over 1 fase railverlichting.

   Hoeveel lampen kan ik op een 1-fase railsysteem gebruiken?

   Dat bepaal je helemaal zelf, hoewel we railsysteemsets voor je hebben samengesteld met vaak 3 of 5 spots kan je deze zelf uitbreiden met losse spots en 1-fase railaccessoires. 

   Kan ik mijn 1-fase rails ook in hoeken ophangen?

   Met hoekstukken maak je van jouw rail gemakkelijk andere vormen dan een rechte lijn. Leef je uit met het gebruiken hoekstukken om een L-vorm, U-vorm of zelfs vierkanten en rechthoeken te maken. voor het maken van deze vormen heb je dit hoekstuk nodig.

   Mijn 1-fase rail is te lang, kan ik het inkorten?

   Je kunt de rails eenvoudig op maat zagen. Het zagen van de 1-fase rail doe je het beste met een scherpe ijzerzaag en begin met zagen aan de onderkant (achterkant) van de rail, zo krijg je de mooiste zaagsnede in je rail. We raden aan het stukje rail niet korter te maken dan 20 cm omdat je er nog een voeding en eindkapje op moet plaatsen. 

   Wil je bijvoorbeeld 1,5 meter 1-fase rail? bestel dan 2 delen van 1 meter met een koppelstuk. Van één van de rails zaag je dan 50 cm af. Na het zagen verbind je de delen met het koppelstuk.

   Kan ik mijn 1-fase rail in meerdere kamers laten doorlopen?

   Wil je beginnen met jouw 1-fase rail in de hal en dit door de muur doortrekken naar de woonkamer? Dit kan, hiervoor neem je een aansluitstuk aan de kant van de hal en een aansluitstuk aan de kant van de woonkamer. Tussen deze aansluitstukken trek je de stroomdraden door je wand heen en sluit je ze aan de andere kant weer aan. 

   Let er op dat je maar één voeding van het totale systeem aansluit op de meterkast! Stroom op meerdere plaatsen aansluiten op de rail geeft kortsluiting en de rail en spots kunnen hierdoor beschadigen.

   1-fase railverlichting kopen

   Op zoek naar 1-fase railverlichting? Bekijk het assortiment van Qub! Wij zijn dé online partner voor verlichting en zijn al jarenlang actief als groothandel op het gebied van verlichting voor de professional in afbouw, installatie en plafondtechniek. Bestel vandaag jouw 1-fase railverlichting en je ontvangt je bestelling vaak al binnen 24 uur! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je graag verder.

   Filter
   58 producten
   Qub Focus III 400cm 6 Spots GU10 Railverlichting Zwart
   Focus III 400cm 6 Spots GU10 Railverlichting Zwart
   159,00127,20 Incl. btw
   Advies nodig? Gebruik onze keuzehulp
   Qub Focus III 200cm 5 Spots GU10 Railverlichting Zwart
   Focus III 200cm 5 Spots GU10 Railverlichting Zwart
   119,0095,20 Incl. btw
   Focus Middenvoeding 1-fase rail - Zwart
   Focus Middenvoeding 1-fase rail - Zwart
   11,999,59 Incl. btw
   Qub Focus III 300cm 5 Spots GU10 Railverlichting Zwart
   Focus III 300cm 5 Spots GU10 Railverlichting Zwart
   129,00103,20 Incl. btw
   Qub Focus III 500cm 10 Spots GU10 Railverlichting Zwart
   Focus III 500cm 10 Spots GU10 Railverlichting Zwart
   225,00180,00 Incl. btw
   Qub Focus III Railspot GU10 Zwart
   Focus III Railspot GU10 Zwart
   14,9911,99 Incl. btw

   Daarom kies je voor Qub.nl

   De online partner voor verlichting. Qub is al jarenlang actief als groothandel op het gebied van verlichting voor de professional in afbouw, installatie en plafondtechniek. Qub fungeert als webshop online in verlichting vanuit haar eigen voorraad.

   Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
   Review Logo ECO Friendly
   Review LogoSnelle levering uit voorraad
   Meer over ons

   1-Fase Railverlichting

   Of je nu jouw woonkamer, kantoor, winkel of galerie wilt verlichten, dan is de juiste verlichting essentieel om de beste sfeer te creëren en de functionaliteit van de ruimte te verbeteren. 1-fase railverlichting is een populaire keuze geworden voor zowel residentiële als commerciële toepassingen vanwege de vele voordelen die het biedt. In dit artikel zullen we de kenmerken, voordelen en toepassingen van 1-fase railverlichting bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor jouw verlichtingsbehoeften.

   Wat is 1-fase railverlichting?

   1-fase railverlichting is een verlichtingssysteem dat bestaat uit een spanningsrail waarop railspots kunnen worden gemonteerd. De rail fungeert als een voedings- en geleidingssysteem, waarbij de stroom naar de armaturen wordt geleverd via een enkele fase. Dit betekent dat alle armaturen op dezelfde rail met dezelfde intensiteit worden gevoed. Het systeem maakt gebruik van een connector om de armaturen aan de rail te bevestigen en maakt het eenvoudig mogelijk om de verlichting flexibel aan te passen en te verplaatsen.

   Flexibiliteit en aanpasbaarheid

   Een van de belangrijkste voordelen van 1-fase railverlichting is de flexibiliteit die het biedt. Omdat de armaturen eenvoudig aan de rail kunnen worden bevestigd en verplaatst, kunt je de verlichting eenvoudig aanpassen aan veranderende behoeften of het herontwerp van een ruimte. Dit maakt het een ideale keuze voor in de keuken, woonkamer, kledingkamer of kantoor. Daarnaast is 1-fase railverlichting uitermate geschikt voor winkels, galerieën en tentoonstellingsruimtes waar de presentatie regelmatig verandert.

   Bovendien kunnen de armaturen op de rail worden gedraaid en gekanteld, waardoor je de richting van het licht kunt aanpassen. Dit stelt jou in staat om specifieke gebieden te accentueren of juist een algemene verlichting te creëren. Of je nu wilt pronken met kunstwerken in een galerie of een gezellige sfeer wilt creëren in jouw woonkamer, 1-fase railverlichting biedt de flexibiliteit om jouw gewenste resultaat te bereiken.

   Energie-efficiëntie en kostenbesparing

   1-fase railverlichting maakt gebruik van energiezuinige LED-armaturen, waardoor het een energie-efficiënte keuze is. LED-verlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichtingstechnologieën, zoals gloeilampen of halogeenlampen, en gaat veel langer mee. Door over te stappen op 1-fase railverlichting met LED-armaturen kunt je aanzienlijk besparen op jouw energierekening en de onderhoudskosten verlagen.

   Bovendien biedt 1-fase railverlichting de mogelijkheid om de verlichting te regelen en te dimmen. Met behulp van een dimmer kunt je de lichtintensiteit aanpassen aan de gewenste sfeer of activiteit. Dit zorgt niet alleen voor extra comfort, maar helpt ook om het energieverbruik verder te verminderen. Door de verlichting te dimmen wanneer volledige helderheid niet nodig is, kunt je extra energie besparen en de levensduur van de armaturen verlengen.

   Toepassingen van 1-fase railverlichting

   1-fase railverlichting kan in verschillende omgevingen en toepassingen worden gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden:

   Woonruimtes: Of het nu gaat om een woonkamer, keuken of slaapkamer, 1-fase railverlichting kan de sfeer en functionaliteit van elke ruimte verbeteren. Je kunt de verlichting aanpassen aan verschillende activiteiten, zoals lezen, koken of ontspannen.

   Winkels: 1-fase railverlichting is perfect voor winkelomgevingen waar flexibiliteit essentieel is. Je kunt de verlichting eenvoudig aanpassen aan verschillende productdisplays en seizoensgebonden promoties.

   Galerieën en musea: Met 1-fase railverlichting kunt je kunstwerken op de juiste manier accentueren en verlichten. Je kunt de richting en intensiteit van het licht aanpassen om de details en kleuren van de kunstwerken naar voren te brengen.

   Kantoren: 1-fase railverlichting biedt een efficiënte en aanpasbare verlichtingsoplossing voor kantooromgevingen. Je kunt specifieke werkgebieden verlichten en de verlichting aanpassen aan de behoeften van individuele medewerkers.

   1-fase railverlichting bij Qub

   Bij Qub hebben we een ruim assortiment 1-fase railverlichting. Zo is het mogelijk om zelf jouw railverlichting samen te stellen, maar ook hebben we complete sets om het jou makkelijker te maken. Deze complete sets bestaan uit één of meer spanningsrails, koppelstukken als het nodig is en de juiste hoeveelheid railspots of hanglampen. Daarnaast hebben we ook verschillende soorten accessoires en add-ons, zoals Sonos beugels en centraaldoos afdekplaatjes. 

   Veelgestelde vragen over 1-fase railverlichting

   Voor of na het aanschaffen van 1-fase railverlichting kan het zijn dat je vragen hebt. Zie hieronder de meest voorkomende vragen over 1 fase railverlichting.

   Hoeveel lampen kan ik op een 1-fase railsysteem gebruiken?

   Dat bepaal je helemaal zelf, hoewel we railsysteemsets voor je hebben samengesteld met vaak 3 of 5 spots kan je deze zelf uitbreiden met losse spots en 1-fase railaccessoires. 

   Kan ik mijn 1-fase rails ook in hoeken ophangen?

   Met hoekstukken maak je van jouw rail gemakkelijk andere vormen dan een rechte lijn. Leef je uit met het gebruiken hoekstukken om een L-vorm, U-vorm of zelfs vierkanten en rechthoeken te maken. voor het maken van deze vormen heb je dit hoekstuk nodig.

   Mijn 1-fase rail is te lang, kan ik het inkorten?

   Je kunt de rails eenvoudig op maat zagen. Het zagen van de 1-fase rail doe je het beste met een scherpe ijzerzaag en begin met zagen aan de onderkant (achterkant) van de rail, zo krijg je de mooiste zaagsnede in je rail. We raden aan het stukje rail niet korter te maken dan 20 cm omdat je er nog een voeding en eindkapje op moet plaatsen. 

   Wil je bijvoorbeeld 1,5 meter 1-fase rail? bestel dan 2 delen van 1 meter met een koppelstuk. Van één van de rails zaag je dan 50 cm af. Na het zagen verbind je de delen met het koppelstuk.

   Kan ik mijn 1-fase rail in meerdere kamers laten doorlopen?

   Wil je beginnen met jouw 1-fase rail in de hal en dit door de muur doortrekken naar de woonkamer? Dit kan, hiervoor neem je een aansluitstuk aan de kant van de hal en een aansluitstuk aan de kant van de woonkamer. Tussen deze aansluitstukken trek je de stroomdraden door je wand heen en sluit je ze aan de andere kant weer aan. 

   Let er op dat je maar één voeding van het totale systeem aansluit op de meterkast! Stroom op meerdere plaatsen aansluiten op de rail geeft kortsluiting en de rail en spots kunnen hierdoor beschadigen.

   1-fase railverlichting kopen

   Op zoek naar 1-fase railverlichting? Bekijk het assortiment van Qub! Wij zijn dé online partner voor verlichting en zijn al jarenlang actief als groothandel op het gebied van verlichting voor de professional in afbouw, installatie en plafondtechniek. Bestel vandaag jouw 1-fase railverlichting en je ontvangt je bestelling vaak al binnen 24 uur! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je graag verder.