Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
  Review Logo ECO Friendly
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Black Friday Week | 25% korting op 1-fase railverlichtingSCOOR nu 20% korting met onze EK Deals

  Railverlichting in een L-vorm

  Een L-vorm is een van de meest populaire vormen in railverlichting. Het past bij vrijwel iedere ruimte en voegt net wat meer dynamiek toe dan een I-vorm.

  Railverlichting voor thuis/1-fase

  Railverlichting voor thuis ook wel 1-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 1-fase verlichting

  Railverlichting voor op kantoor/3-fase

  Railverlichting voor op kantoor ook wel 3-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 3-fase verlichting

  Railverlichting voor thuis/Magneet

  Railverlichting met magnetische bevestiging voor thuis.

  Bekijk Magneetverlichting

  Railverlichting in een L-vorm is goed geschikt om de vorm van de ruimte te benadrukken, omdat iedere ruimte wel een rechte hoek bevat. Bevestig deze vorm bijvoorbeeld langs de muren om de ruimte groter te laten lijken. Door de lampen op de muren te richten, lijkt de ruimte groter en kun je bijvoorbeeld je wanddecoratie uitlichten. Of richt de lampen juist naar binnen toe, om de ruimte met licht te kunnen afbakenen. Je kunt deze vorm ook boven een L-vormige zithoek plaatsen, om de vorm en de functie van de ruimte te benadrukken. Zo worden verlichting en interieur een mooi geheel. Deze vorm is een van de meest gebruikte vormen van railverlichting, omdat het veel ruimtes goed tot z’n recht laat komen.

  Daarnaast zou je deze vorm ook kunnen gebruiken langs een binnenhoek. Doordat je de rails op deze manier "de hoek om" laat gaan, zorgt de lijn van de railverlichting voor continuïteit in je interieur. Zo verbind je de twee kanten van de hoek met elkaar wat voor een coherent en strak geheel zorgt. Je zou ook de rails op maat kunnen zagen met de ijzerzaag, om jouw railverlichting helemaal met de vorm van de ruimte te laten matchen

  Dit heb je nodig

  • 1x L-koppelstuk
  • 1x I-koppelstuk
  • 3x spanningsrails 1-fase
  • Railspots

  De bovenstaande lijst kun je natuurlijk altijd uitbereiden of aanpassen aan jouw wensen. Afhankelijk van hoe groot je de vorm van de railverlichting wil hebben, kun je meerdere spanningsrails toevoegen. Let er wel op dat er altijd een koppelstuk tussen twee spanningsrails geplaatst moet worden, zodat de hele rails van stroom wordt voorzien.

  Railverlichting voor jouw ruimte

  Nog meer inspiratie nodig voor verschillende vormen railverlichting? Bekijk dan ook eens onze andere blogs! Ook kun je altijd verschillende vormen mixen en matchen, zodat de railverlichting perfect aansluit bij jouw interieur. Ontvang je graag advies over wat voor vorm railverlichting het beste bij jouw ruimte zou passen? Neem dan gerust contact met ons op! Het team van Qub lichtexperts kijkt mee naar jouw ruimte en bepaalt samen met jou wat de perfecte lichtoplossing voor jouw setting is. 

  Bekijk ook