Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
  Review Logo ECO Friendly
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Black Friday Week | 25% korting op 1-fase railverlichtingSCOOR nu 20% korting met onze EK Deals

  Railverlichting in een P-vorm

  Railverlichting kun je in veel verschillende vormen toepassen, afhankelijk van de vorm en de functie van de ruimte waar je deze ophangt. In deze blog vertellen we je meer over railverlichting in een P-vorm.

  Railverlichting voor thuis/1-fase

  Railverlichting voor thuis ook wel 1-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 1-fase verlichting

  Railverlichting voor op kantoor/3-fase

  Railverlichting voor op kantoor ook wel 3-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 3-fase verlichting

  Railverlichting voor thuis/Magneet

  Railverlichting met magnetische bevestiging voor thuis.

  Bekijk Magneetverlichting

  Wanneer je railverlichting wil toevoegen aan je interieur, is een P-vorm wellicht niet de eerste vorm die in je opkomt. Toch heeft deze vorm een aantal unieke eigenschappen, die het overwegen waard zijn. Railverlichting in een P-vorm is bijvoorbeeld goed geschikt als je een bepaald deel van de ruimte wil omlijsten, maar daarnaast ook nog licht wil toevoegen aan een ander deel van de ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld de zithoek omlijsten met railverlichting, en daarnaast ook nog het looppad richting de zithoek. Zo benadruk je niet alleen de vorm van de ruimte, maar creëer je ook een soort afgebakende ruimte met de omlijsting. 

  De vorm van railverlichting

  Bij het kiezen van een vorm voor jouw railverlichting is het vooral belangrijk dat je goed kijkt naar de vorm en de functie van de ruimte. Wil je de hele ruimte verlichten met railverlichting, of maar een deel? En wil je dat alle railverlichting aan elkaar gekoppeld is, of ga je juist voor twee of meerdere aparte vormen? Railverlichting in een P-vorm is goed geschikt voor een ruimte waarbij de delen die je wilt uitlichten ook een P-vorm volgen. Zo kun je de vorm van de verlichting optimaal afstellen op de vorm van de ruimte. 

  Dit heb je nodig

  • 3x L-koppelstuk
  • 1x T-koppelstuk
  • 2x I-koppelstuk
  • 7x spanningsrails 1-fase
  • Railspots

  De bovenstaande lijst kun je natuurlijk altijd uitbereiden of aanpassen aan jouw wensen. Afhankelijk van hoe groot je de vorm van de railverlichting wil hebben, kun je meerdere spanningsrails toevoegen. Let er wel op dat er altijd een koppelstuk tussen twee spanningsrails geplaatst moet worden, zodat de hele rails van stroom wordt voorzien. Daarnaast moet je er natuurlijk voor zorgen dat overstaande zijdes uit dezelfde onderdelen bestaan en dezelfde lengte hebben. Anders komt de rechte hoek niet uit. 

  Railverlichting voor jouw ruimte

  Nog meer inspiratie nodig voor verschillende vormen railverlichting? Bekijk dan ook eens onze andere blogs! Ook kun je altijd verschillende vormen mixen en matchen, zodat de railverlichting perfect aansluit bij jouw interieur. Ontvang je graag advies over wat voor vorm railverlichting het beste bij jouw ruimte zou passen? Neem dan gerust contact met ons op! Het team van Qub lichtexperts kijkt mee naar jouw ruimte en bepaalt samen met jou wat de perfecte lichtoplossing voor jouw setting is. 

  Bekijk ook