Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
Review Logo ECO Friendly
Review LogoSnelle levering uit voorraad
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo Gratis verzending vanaf €75 *
  Review Logo ECO Friendly
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Black Friday Week | 25% korting op 1-fase railverlichtingSCOOR nu 20% korting met onze EK Deals

  Inbouwspots en opbouwspots: wat is het verschil?

  Ben je op zoek naar een minimalistische en praktische vorm van verlichting? Dan zijn inbouwspot of opbouwspots misschien wel precies wat je zoekt. Bij Qub hebben we een groot assortiment aan verschillende zwarte en witte inbouwspots en opbouwspots.

  Railverlichting voor thuis/1-fase

  Railverlichting voor thuis ook wel 1-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 1-fase verlichting

  Railverlichting voor op kantoor/3-fase

  Railverlichting voor op kantoor ook wel 3-fase verlichting genoemd.

  Bekijk 3-fase verlichting

  Railverlichting voor thuis/Magneet

  Railverlichting met magnetische bevestiging voor thuis.

  Bekijk Magneetverlichting

  Ben je op zoek naar een minimalistische en praktische vorm van verlichting? Dan zijn inbouwspot of opbouwspots misschien wel precies wat je zoekt. Bij Qub hebben we een groot assortiment aan verschillende zwarte en witte inbouwspots en opbouwspots. Maar wat is het verschil tussen deze twee typen spots? En welke spot is de beste keuze voor jouw project?

  Wat is een inbouwspot?

  Inbouwspots zijn spots die in het plafond worden gemonteerd. Je moet hiervoor dus een gat in het plafond maken waar de spot precies in past. Bij deze spots moet je goed opletten welk type plafond je hebt en of de spot hier wel in past; je hebt genoeg inbouwruimte nodig om je spot netjes weg te werken. Heb je maar weinig ruimte in je plafond, maar wil je wel graag inbouwspots installeren? Wellicht is deze One inbouwspot iets voor jou. Deze inbouwspot heeft een inbouwdiepte van slechts 2,8 cm, waardoor deze in bijna ieder plafond past.

  Inbouwspots geven een strakke look en zijn mooi afgewerkt met de rest van je plafond. Bij Qub verkopen we zowel zwarte als witte inbouwspots in allerlei vormen en maten. Kies bijvoorbeeld voor een ronde, of juist voor een vierkante inbouwspot. Zo is er altijd wel een inbouwspot die perfect bij jouw interieur past. Plaats inbouwspots bijvoorbeeld in de keuken of in de hal, om de ruimte mooi diffuus te verlichten. Doordat de inbouwspots zo klein zijn, kun je eenvoudig meerdere spots combineren om de ruimte goed te verlichten.

  Spots geven naast functioneel licht, ook mooi sfeerlicht. Als je er dimbare lichtbronnen in doet, kun je het licht ook nog eens dimmen. Zo kun je zelf de sfeer van de ruimte in een handomdraai aanpassen, wat bijvoorbeeld heel fijn is in een woonkamer of keuken. Wil je het licht in een hoek richten? Ook dat is vaak mogelijk met inbouwspots. Veel van onze inbouwspots zijn namelijk draaibaar en kantelbaar, zodat je het licht precies kunt richten waar jij het wil hebben. Zo kun je ieder moeilijk hoekje van de ruimte uitlichten. In de productspecificaties staat meestal aangegeven of de lamp inderdaad draaibaar en kantelbaar is.

  Wat is een opbouwspot?

  Opbouwspots worden aan het plafond gemonteerd. Bij deze spots hoef je geen rekening te houden met het type plafond, hij wordt namelijk gewoon tegen het plafond geplaatst. Hierdoor passen deze lampen vrijwel altijd. Ze zijn over het algemeen ook makkelijk te installeren. Opbouwspots vallen wat meer op dan inbouwspots en hebben daarom ook meer een decoratieve functie. Bij Qub verkopen we zowel zwarte als witte opbouwspots in verschillende vormen en maten, zodat er altijd wel een opbouwspot is die bij jouw interieur past.

  Let bij de aanschaf van een opbouwspot wel op de grootte. Niet alle opbouwspots van Qub passen over een centraaldoos heen, en het is natuurlijk wel zo mooi als je je plafond netjes af kunt werken. Wil je het licht in een hoek richten? Ook bij onze opbouwspots is de lamp vaak draaibaar en kantelbaar. Kijk even in de productspecificaties om te zien of dat ook voor jouw gekozen product geldt.

  Wat is nu precies het verschil?

  Het verschil tussen opbouwspots en inbouwspots zit 'm dus vooral in de installatie: waar inbouwspots in het plafond ingebouwd worden en mooi opgaan met het plafond, installeer je opbouwspots tegen het plafond aan en steken deze dus ook meer uit. Welk type spot het beste bij jouw ruimte past, hangt dus van twee dingen af: enerzijds of je genoeg ruimte hebt om een spot in te bouwen, en anderzijds of je een spot wil die opvalt of juist niet. Wat voor spot je ook kiest, bij Qub heb je voldoende keuze aan allerlei soorten inbouwspots en opbouwspots!

  Bekijk ook